Човек кој ги загуби двете нозе, сади дрвја веќе 20 години – Сега израсла вистинска шума

Ма Сансијао имал само 20 години кога страдал од сепса што го натерало да се повлече од воената служба и да се откаже од сонот за да стане шпион на кинеската војска. За жал, сепсата ја влоши инфекцијата на неговите нозе и со текот на времето беше потребна ампутација, прво десната, а потоа левата нога, с his додека неговото семејство неизмерно се задолжи да му го обезбеди најдобриот третман, што за жал не помогна во тоа време.

Така, за да ги отплати долговите од над 200.000 јуани, што е околу 30.000 американски долари, Ма Сансијао направи извонредна работа што се одолговлекуваше скоро 20 години и донесе неочекувани плодови: се будеше секој ден во пет наутро за да се искачи на планина и да засади. неколку семиња.

Од овие семиња пораснаа повеќе од 17.000 дрвја кои сега станаа вистинска шума!

Погледнете го и споделете го видеото со пријателите: