ЧУДНА ИЛУЗИЈА: Погледнете го цртежот и пронајдете ги сите волци на него.

Авторот на оваа фотографија не остави без точен одговор, а многумина не можат да видат повеќе од две… објави порталот „Магазин.ба“.

Решете ја загатката и тестирајте ги вашите способности за перцепција. Погледнете внимателно и обидете се да најдете што е можно повеќе волци скриени на оваа слика. Авторот на фотографијата не одговори на ова прашање и остави на сите да ги најдат сите свои волци.

Судејќи по коментарите на форумите, многумина видоа девет волци, но има и такви кои не можеа да најдат повеќе од два, односно двајцата кои инаку се единствените забележливи. Некои виделе само четири, додека имало и такви кои на сликата виделе неверојатни 13 волци. Сè е прашање на имагинација, креативност и перцептивност.

Ќе ви помогнеме и ќе ви откриеме уште еден волк на цртежот, а на вас останува да ги пронајдете уште 12, доколку ги има.