Чудо од дете: Има четири години и скија како професионалец

Девојчето Џанг Џиксин, наречено Дуодуо е вистинско мало чудо. Таа има само четири години и веќе скија како професионалец. И не само што добро скија, туку вози сноуборд, фантастично лизга. Всушност, кога имала само две години, Дуодуо победила на јуниорскиот натпревар во лизгање на ролери.

Талентот го наследила од нејзиниот татко Хакао Џанг, кој некогаш бил светски шампион во јавање росула. „Третиот ден откако научи да скија, таа можеше брзо да скија наназад и надолу по патеката. Во тоа време мислев дека е премногу добра. Научи навистина брзо“, изјави гордиот татко кој е и тренер на девојчето.

Покрај тоа, тој и е најголемата поддршка и цврсто веруваат дека Duoduo ќе постигне голем успех.

Се надевам дека во иднина Дуодуо ќе може да ја претставува Кина на Зимските олимписки игри и да освои златен медал“, изјави Хакаи.