Шест недели по породувањето, нејзиниот стомак продолжил да расте – почувствувала дека нешто не е во ред

Шест недели по породувањето, стомакот на нејзината мајка продолжил да расте и чувствувала дека нешто не е во ред. Откритието ја запрепасти! Неколку недели по породувањето, повеќето новопечени мајки велат дека почнуваат да се чувствуваат малку понормално периодот пред да забременат. Но, за една мајка беше сосема спротивно! Елиза Керби за прв пат стана мајка на својата ќерка Чарли. За Елиза и нејзиниот партнер Бен веста за нивната ќерка беше дочекана со ентузијазам.

Зборуваа за создавање семејство, но не очекуваа дека тоа ќе се случи толку брзо. Но, кога дознале дека чекаат бебе, биле пресреќни. Елиза родила прекрасно, здраво девојче на кое и го дала името Чарли. Првите шест недели беа мешавина од мајчинско блаженство од гушкање, бебешки звуци и, се разбира, без сон, како што се случува со повеќето новороденчиња.

Мама претпоставуваше дека ќе ослабе по породувањето
Елиза очекувала дека ќе ја изгуби тежината во бременоста и претпоставувала дека наскоро ќе ја врати фигурата. Но, како што одминуваа неделите, нејзиниот стомак не се намалуваше – растеше и тоа беше мистерија. Елиза вели дека се чувствувала исцрпено и дека знаела дека нешто не е во ред.

„Мајка ми секогаш велеше дека ми требаа цели шест недели да се вратам во нормала! Бев исцрпена обидувајќи се да ги дознаам сите детали за тоа како е да се биде мајка, но околу еден месец откако го добив Чарли, се чувствував навистина, супер исцрпено.

Елиза почнала да додава два и два, а потоа му кажала на сопругот дека можеби е бремена. Елиза го направи тестот, но беше негативен. Таа не можеше да се ослободи од тоа чувство, па направи уште еден тест, кој потврди дека навистина чека повторно бебе, на нејзин голем шок, но и на Бен. Но, на новите родители не им пречеше затоа што и двајцата сакаа најмалку две деца пред да наполнат 40 години. Меѓутоа, Елиза сакала повеќе од само две деца. И се допадна идејата да има свој мал клан. За неа, колку повеќе деца, толку повеќе благослови.

За 11 месеци родила три деца
Парот потоа отишол на лекар за да потврди дека таа навистина е бремена, но она што го откриле било запрепастувачки. Елиза не само што била бремена – носелa идентични близнаци! За само единаесет месеци родила три деца.

Сега, кога е мајка на три бебиња, и тoa три. Три креветчиња, три автомобилски седишта итн. Консумирајте околу 140 пелени неделно и над дваесет шишиња млеко дневно. Иако има многу работа, таа се чувствува благословена и не би ја заменила за работа.

Своите три бебиња ги нарекува „ирски тројки“ бидејќи се родени за една година. Елиза и Бен сигурно имаат полни раце работа околу најголемите Божји благослови.