„Шефот ми се јави затоа што не носам штикли на работа и затоа што не се шминкам“ … Најбизерните причини зошто луѓето западнале во неволја на работа

„Добив писмено предупредување затоа што дојдов на работа прерано“ Оваа тема е за неразумни и бизарни причини зошто луѓето имале проблеми на работа, вклучувајќи и човек кој бил предупреден да користи тоалет до два пати во смена, по можност еднаш за време на паузата за ручек кога нема клиенти. Од бизарни причини овие работници добиле опомени, опомени или последно предупредување пред да бидат отпуштени.

Една жена тврди дека директорот и изрекол дисциплинска санкција затоа што не сакала да разговара за претстојниот проект со друга колешка. Друга жена откри дека и замерувале затоа што не се шминкала и не носи штикли на работа. Многу луѓе се пожалија дека нивните претпоставени им праќале пораки надвор од работното време затоа што, на пример, оставиле лименка со пијалоци на нивното биро или ги обвинувале за кражба и покрај тоа што во тој момент биле на одмор.

Целата полемика на интернет започна откако една жена напиша дека има проблеми на работа поради изрази на лицето и немање квалификации. Таа напиша објава со наслов „Најчудната работа што некогаш сте ја западнале во неволја на работа?“ и напиша во него: „Не изгледав како да слушам на состанок – всушност слушав многу внимателно, но очигледно тоа не беше доволно добро!“

Нејзината објава набрзо доби стотици одговори, а многу луѓе почнаа да ги споделуваат своите лоши искуства од работата. „Западнав во неволја поради неколку работи, на пример затоа што отидов да сварам чај за еден патувачки продавач кој ја посети нашата компанија и затоа што не ја откажав свадбата затоа што заборавија да напишат на работа дека земав мојот годишен, рамномерен и затоа што пишувам прегласно на тастатура.

Западнав во неволја и затоа што барав да ми платат прекувремена работа и да си одам на крајот од работното време. Да, бев казнета и кога не се согласив на продолжен отказен рок – напиша една жена. Други рекоа дека биле отпуштени затоа што ја напуштиле работата кога не се чувствувале добро или кога се разболеле, па дури и затоа што дошле на работа предвреме.

Една жена напишала дека добила писмено предупредување бидејќи „изгледала премногу тажно кога се вратила на работа по спонтан абортус“ и иронично додала дека тоа сигурно не и го подобрило расположението. Добив писмено предупредување затоа што дојдов на работа прерано, бидејќи како ретко кога ме опслужува сообраќај, напиша еден човек.

Една жена доби опомена за својот изглед: „Газдата ми се јави затоа што не носам штикли на работа и затоа што не се шминкам. Да биде појасно – секогаш изгледав уредно и носев рамни чевли“, жената напиша. Еден клиент ми рече да се смеам премногу и за тоа добив предупредување – напишал еден маж.

Добив предупредување да носам прекратки здолништа, а всушност ја носев униформата што ми ја дадоа! – напиша една жена. Добив предупредување бидејќи не останав на работа по работното време. Толку од мене… – напиша еден човек.