Штотуку се оженив и мислам дека ја направив најголемата грешка во животот: Оваа девојка не знае што да прави

Направив страшна грешка што се омажив за мојот долгогодишен партнер и сега сакам да се разведам, иако се венчавме само пред неколку месеци. На денот на свадбата ми се слоши и не сакав да разговарам со никого. Само чекав се да заврши за да можам да одам во тоалет и да плачам. Знаев дека е грешка, но се занесував со планирањето на венчавката и неговите ветувања дека отсега работите ќе бидат супер.

Ништо не се смени, се е исто – напишала една жена за Mirror. Заедно се десет години и таа го сака навистина долго време, но во последните неколку години тој стана неподнослив, мрзлив, себичен, почна да контролира се што прави таа и се мора да биде како што вели тој. .

Воопшто не сака да спие со него, не сака да има деца со него, ниту пак да доживее старост со него. Нејзините родители потрошиле многу пари на свадбата, како и таа и нејзиниот сопруг, па таа не знае како да се извлече од сето тоа.

Мислам дека главниот проблем е што немате самодоверба да ја преземете контролата над вашиот живот и да тргнете по она што го сакате. Се чини дека имате многу пасивна улога во врската, но никогаш не е доцна да ја преземете контролата. Мажот не можете да го промените, ниту тој да му ја смени венчаницата, но можете да го промените начинот на кој реагирате на целата оваа ситуација. Започнете со кажување на луѓето како се чувствувате и разговарајте со вашиот сопруг.

Не останувајте во брак само затоа што се грижите да не ги вознемирите другите – ѝ одговорил терапевтот Колин Нолан.