„Што би правеле жените без нас?“: Одговорот на мајката ги отвори очите на мажите

Многу мажи прашуваат: „Што би правеле жените без нас?“ Мислејќи дека се зависни од нив. Одговорот на една мајка им ги отвори очите на многумина. Во Изреки 18:22 се вели: „Кој ќе најде жена, ќе најде среќа и ќе добие милост од Господа“. Ако Библијата вели дека жените се „среќни“, тогаш тоа мора да биде вистина. Но, понекогаш таа вистина е обратна, така што мажите и жените почнуваат да веруваат дека жените не можат да бидат „целосни“ без мажот до нив.

Ни е кажано дека „сè можеме да правиме преку Христос кој нè зајакнува“ – не со принцот на белиот коњ. Не ме сфаќајте погрешно, мажите се прекрасни. Но, тие не се наш Спасител. Една вредна жена, Кортни Ајронс, неодамна напиша многу популарна објава која сега им ги отвора очите на многумина. Таа напиша: „Вечерва видов објава во која пишуваше „Што би правеле жените без нас? Сè што бисмо можевме да направиме апсолутно сè.

Вечерва го косев дворот со моето двегодишно бебе во раце. Зошто? Бидејќи таа не го прифати „не“ како одговор, и бидејќи сум самохрана мајка на четири деца, немав навистина избор. Таа ја сакаше нејзината мајка и работата мораше да се заврши. Пораснав без маж во куќата. Мајка ми беше самохрана мајка на три девојчиња. Со години ја гледав како се убива од работа. Сè направивме сами. Сè што требаше да се направи во дворот, домаќинство, се што ќе направи маж.

Драги мажи, имајте на ум дека на жената не и требате. Постои голема разлика помеѓу желбата и потребата. Кога жената одвојува време надвор од распоредот за да разговара со вас или да се сретне со вас, запомнете дека таа го прави тоа затоа што сака.

Дами, никогаш не ја губете својата независност и не заборавајте што можете да направите“.