Што прават жените кога мажите не се дома? Ја гледаше својата жена и остана шокиран!

Дали некогаш сте се запрашале зошто вашите жени се уморни на крајот од работниот ден и што прават цел ден? Една студија во Јапонија опфати сто случајни испитаници кои беа запрени на улица и испрашувани за нивните секојдневни обврски. Измерена е и тежината на торбите кои ги носеле со себе.

Излегува дека жените во просек земаат двојно повеќе од мажите. И не само тоа, познато е дека жените работат повеќе работа дневно од мажите. Миење, готвење, пеглање, средување, чување деца се само дел од обврските што ја чекаат секоја жена кога е дома, кога, се разбира, веќе ја завршила смената на работа.

Бидејќи сопрузите поминуваат помалку време дома, тие не се ни свесни каква работа работат нивните убави половини додека не се таму. Како дел од ова истражување спроведено во Јапонија, една Јапонка цел ден била следена од камера. Видеото подоцна му било прикажано на нејзиниот сопруг, кој бил изненаден.

Тежок ден е. Вообичаено не сум дома, па немав поим што прави мојата сопруга – рекол вџашениот сопруг кој решил да и се заблагодари за сето ова со писмо.