Ѕидар градел куќа од шишиња цели 15 години

За да ги собере шишињата му требаа само 5-6 години

Мејсон Ле Хоанг Лин (48) од Виетнам изградил куќа составена од илјадници стаклени шишиња.

Лин ги помина изминатите 15 години градејќи куќа од искористени стаклени шишиња, на два ката.

Тој ја направи својата куќа најпрепознатлива во соседството. Неговиот мотив да изгради уникатна куќа дојде во раните 2000-ти.

Потоа видел премногу стаклени шишиња фрлени од ресторанот. За да ги собере шишињата му требаа само 5-6 години. Ги собрал сите шишиња што ги фрлиле, а потоа ги поделил во групи врз основа на неговите идеи.

Тој не работи на куќата секој ден, продолжувајќи го својот проект само кога има слободно време