Јаболкото на iPhone не служи само за украс – Има нова скриена опција и ќе ве воодушеви (ВИДЕО)

Со секое ново ажурирање, Apple додава многу ситници кои минуваат под радарот, оние кои не се заљубени во технологијата. Во повеќето случаи тоа се некои специфични кратенки кои ќе ни бидат интересни првиот половина час, а утре нема да имаме поим за што служат.

Меѓутоа, овој пат тие всушност додадоа кратенка која ќе воодушеви многу корисници на iPhone Под познатото јаболко на iPhone уредите се наоѓа чип со кој можете да плаќате со вашиот телефон, но од неодамна има нова функција.

За да го активирате, прво треба да ги внесете поставките, потоа Пристапност, па Допир и потоа допрете Назад.

Покрај многуте кратенки што можете да ги поставите, единствената добра и всушност корисна е скриншот. Маските обично се прилично тешки, така што ви треба натчовечка сила за да го направите скриншот на млаката мимика што сакате да ја испратите некому. Затоа оваа опција ја олеснува работата.

Сепак, оваа опција е достапна само за корисници кои имаат инсталирано iOS 14. Можете да поставите друга кратенка да се активира со три допири.

@ellyawesometech Reply to @official_pauly1 One of my fave hidden iPhone features 😱more on my profile ❤️ #iphonetips #iphonehacks #techtok #iostricks #tech ♬ original sound – ellyawesometech