„Јас го направив тоа!“: Тинејџер со посебни потреби го посетил гробот на мајка си за да и каже дека дипломирал

Оваj тинејџер со посебни потреби го посетил гробот на својата мајка за да и каже дека дипломирал. Неговата мајка, за жал, не можела да биде со него. Дипломирањето е навистина еден од најважните моменти во животот. На овој ден им се оддава признание за сиот нивен труд, труд и достигнувања. Во исто време, матурата е уште поубава кога може да се сподели со најблиските.

За жал, не секој е во состојба да го направи тоа. На овој тинејџер му било многу тешко да ја сподели својата матура со мајка си, но сепак нашол начин да ја прослави. Овој тинејџер не е обичен, има посебни потреби. Дипломирал како и секој друг студент и бил многу возбуден. Дипломирањето беше многу голем и важен настан во неговиот живот.

Во исто време, знаеше дека сака да го прослави тој момент со личноста која му пружила безусловна љубов сите тие години – со неговата мајка.
За жал, неговата мајка не можеше да биде со него на тој посебен ден. Таа почина пред да може да го види големото достигнување на нејзиниот син. Но, тоа не го спречи да го прослави овој посебен настан со неа. Иако таа не е физички присутна, тој се потруди да биде дел од неговата прослава.

Знаејќи дека ќе се види со својата мајка, овој тинејџер одлично се подготвил – облекол одело, па дури и ставил вратоврска. Сакаше да изгледа убаво и пристојно кога и кажа на мајка си дека дипломира. Тој отиде до нејзиниот гроб со букет прекрасни цвеќиња. Тој не само што дошол на нејзиниот гроб да и подари цвеќе, туку и застанал да разговара со неа. Тој и кажа дека дипломирал и што е најважно дека многу ја сака.

Обидот да споделите важен момент во животот со некој кој не е на овој свет може да биде горчливо сладок. На тинејџерот не му било лесно да стигне до гробот на мајка си кога сакал таа физички да биде со него. Но, тој собра храброст бидејќи знаеше дека сака таа да биде дел од неговиот среќен ден.

Кога и кажал сè што сака, тинејџерот тргнал да положи цвеќе на гробот. Беше малку збунет не знаејќи каде да го стави, но тој што го снимаше сето тоа малку му помогна. Тој постави букет до споменикот. Потоа му ги бакнал врвовите на прстите и ги притиснал на гробот со гест покажувајќи колку ја сака мајка си.

Не е лесно да се остане на училиште и да се заврши. Повеќето студенти се согласуваат дека времето на училиште понекогаш било навистина тешко и тешко. Ова особено важи за лицата со посебни потреби и без да се справуваат со загубата на саканата личност. Но, овој тинејџер успеа да дипломира. Не само што покажа истрајност, туку го покажа и своето големо и добро срце.

Многумина го земаат семејството здраво за готово, особено кога некое лице умира и повеќе не е физички во семејството. Но, овој тинејџер на свој посебен начин покажа дека љубовта е вечна. И покрај тоа што некое лице починало, тоа не значи дека повеќе не е со нас.