Ја видел својата слика на интернет, а потоа ја открил семејната тајна

На интернет видел слика од себе како дете, а подоцна открил голема семејна тајна. Некои работи за неговото минато едноставно не се поклопија. Повеќето од нас се обидоа да го најдат своето име на интернет и да видат какви информации ни се достапни на јавноста. Но, понекогаш невината потрага може да доведе до откривање на големи тајни. Таков беше случајот со Стив Картер. Знаел дека е посвоен од сиропиталиште во Хонолулу кога имал 4 години. Но, како и повеќето посвоени деца, Стив (34) сакал да ги најде своите биолошки родители. Успеал да најде слика од себе како бебе, но местото каде што ја нашол многу го воодушевило. Неговата слика беше една од многуте фотографии на страницата на исчезнати и експлоатирани деца.

Стив беше задоволен од тоа како се одвиваше неговиот живот. Тој израснал во добро семејство, бил среќен, оженет и самиот имал деца. Но, во исто време тој беше многу љубопитен за неговото потекло. Тој прочитал статија за една жена од Атланта која дошла до вистината за своето потекло на необичен начин. Благодарение на нејзината слика како бебе, Карлина Вајт откри дека била украдена од болница во Харлем како новороденче. Стив, исто така, имаше некои нејаснотии за неговото потекло. Не покажувал со прст кон родителите кои го посвоиле затоа што се правеле законски и тргнале на вистинскиот пат до посвојување. Но, тој се сомневаше во начинот на кој стигнал до сиропиталиштето од кое бил посвоен.

Некои работи не се поклопија. Неговиот извод од матична книга на родените е издаден само една година по неговото раѓање. Се пишуваше и дека има хавајска крв, што беше тешко да се поверува бидејќи има исклучително светла коса и сини очи. Стив тогаш решил да ја погледне страницата за исчезнати и експлоатирани деца. Не ја препознал сликата од себе како бебе, но кога вклучил програма која покажува како бебето на сликата ќе изгледа постаро, веднаш се препознал. Беше како да се гледаш во огледало!

Стив веднаш ја контактирал полицијата во Хонолулу и побарал ДНК тест. Кога пристигнаа резултатите, вистината за неговото минато излезе на виделина, но и продлабочи уште една мистерија која можеби никогаш нема да биде решена. Погледнете го приложениот клип за да дознаете што точно открил Стив.