Ја донесол во нивната куќа љубовницата и и кажал на сопругата дека има само 3 дена за да ја напушти куќата – Сигурно не очекувал вака да му се одмазди!

Еден ден сопругот се вратил дома во друштво на помлада девојка. И ја претстави на сопругата како нова љубов и жена со која сака да го помини животот заедно. Тој и дал 3 дена да си ги спакува работите и засекогаш да го напушти заедничкиот дом. „Потценување е да се каже дека бев во шок, но сепак се собрав и решив да не очајувам, туку да излезам од оваа ситуација како победничка“, ја започнува својата исповед Лиза.

Откако ги спакувала работите, решила да си подготви проштална вечера: за последен пат седнала на огромната, прекрасна трпезариска маса, запалила свеќи, пуштала релаксирачка музика и си послужила вечера. На масата имаше ракчиња, кавијар и шише Шардоне. Кога го завршила оброкот, зела неколку полуизедени опашки од ракчиња, ги натопила во кавијар и ги ставила во шипките за завесите во сите простории на нејзината сега поранешна куќа.

Сопругот со својата нова девојка првите неколку дена беше неверојатно среќен. Но, набрзо во целата куќа се појавиле непријатни мириси. Тие правеа сè што можеше да се направи во куќата: исчистија, избришаа, измија, исчистија со правосмукалка, дури и ги менуваа подовите и ги бојадисаа ѕидовите…

Тие потрошија голема сума пари за да се ослободат од ова зло. Но, ништо не функционираше… Мирисот беше таму, и секој ден се влошуваше. Нивните пријатели престанаа да ги посетуваат, наведувајќи различни причини. Конечно решиле да ја продадат оваа смрдлива куќа и да купат уште една. Помина еден месец, но не успеаја да најдат купувач. Морале многу да позајмат од банка за да купат нова куќа, бидејќи старата не ја продале.

Поранешната сопруга му се јавила после еден месец, само да види како е. Тој и кажал за својот проблем со продажбата на куќата, без да навлегува во многу детали. Таа му рекла дека и недостига таа куќа и дека би сакала да ја купи назад. Човекот брзо се согласи со цената, која беше најниска можна.

Една недела подоцна, задоволен, стоеше и се насмевна, гледајќи како работниците му ги товарат работите, за да ги преместат во новата куќа… Си ги собраја сите работи во нив и завесите ..