Ја забележала оваа напуштена шупа: Одлучила да влези внатре и еве што видела!


Дали има посоодветно место за истражување од листопадна шума?

Без разлика дали станува збор за ново животно, или некој предмет оставен во прашина, секогаш изгледа како да има нешто скриено таму, чекајќи да го откријат доволно храбрите луѓе.

За фотографката Лана Тент има неколку места кои не би се осмелила да ги истражи. Таа се искачи на стари фабрики за оружје, ракетни силоси и фати неверојатни слики на заборавени предмети од Студената војна.

Но, кога отиде длабоко во шумата во потрага по нешто ново во 2010 година… најде нешто скриено во старата барака, што беше зачудувачки. Откако Лана ја забележа напуштената барака, реши да влезе внатре.

Таму забележа дупка со скалила, што доведе до непознати длабочини. Внатре во овие тунели, таа влезе во еден нов свет.