Ја заменил гумата на бабата, а дури подоцна дознал што направила

Непознатиот ѝ ја заменил дупнатата гума на старицата на автомобилот. Кога стигнал дома, дури тогаш дознал што всушност направила. Љубезноста кон странците е многу редок случај денес! Понекогаш се разочаруваме од луѓето, а понекогаш некој не изненадува со својата добрина. Погледнете што се случи со оваа повозрасна жена која имаше проблем со својот автомобил!

Мажот се движел по селски пат и видел старица чиј мерцедес стоел на патот. Изгледало дека жената имала неволја и тој застанал да и помогне. Меѓутоа, жената била преплашена од мажот кој и се приближил. Дали ќе ја повреди?! Зошто некој само би ѝ пришол на помош? Сепак, таа реши да му дозволи да ја погледне нејзината дупната гума бидејќи не знаеше што да прави…

„Овде сум да ви помогнам госпоѓо!“ Рече мажот и пред старицата да сфати што се случува, извадил резервна гума од автомобилот и тргнал на работа.

Старицата му се заблагодарила и му понудила да му плати. Се разбира, тој не ни очекуваше да наплати за таква градинарска услуга. Наместо тоа, тој ѝ рекол: „Следниот пат кога ќе видите некого во неволја, помогни му. Само сети се на Брајан Андерсон и помисли дека си возвратил на услугата“.

После тоа, мажот си заминал, а жената била импресионирана од неговата великодушност, толку многу што за малку ќе почувствувала вртоглавица. Таа возела околу половина милја до блискиот ресторан. Луѓето ја поздравуваа со насмевка на лицата. Келнерката и понудила крпа за да и ја исуши косата бидејќи и се намокрила. Во тој момент жената забележала дека келнерката е во доцна бременост. Иако веројатно била исцрпена, келнерката ѝ изгледала како најпрекрасната личност на светот.

Старицата нарачала лимонада и набрзина ја испила. Потоа се сети на Брајан Андерсон. Платила 100 долари за лимонада, додека келнерката сечела торта, таа излегла од барот и се оддалечила. На салфетката и оставила порака на келнерката: „И јас бев во неволја и некој многу љубезен ми помогна на начинот на кој ти помагам сега јас тебе.

Запомнете дека кога ќе видите некој на кој му треба помош. „Кога келнерката изгледаше подобро, во салфетката имаше уште 4 банкноти од 100 долари. И келнерката почувствува вртоглавица. Со доаѓањето на бебето следниот месец, ќе бидат напорни неколку недели. Ги зела парите, ги ставила во џеб и ја завршила смената.

Неколку часа подоцна, келнерката конечно се врати дома по долг ден. Таа легна на креветот покрај нејзиниот полузаспан сопруг. Таа размислуваше за тоа колку навистина се среќни и рече: „Те сакам, Брајан Андерсон!“