Ја измеривме температурата на црно-белиот автомобил. Ќе се шокирате колку е разликата кога надвор има 37 степени

Метеоролозите она што сигурно нема да ви го кажат се температурите на вашите автомобили додека се пржат на сончевиот паркинг.

Денеска решивме да откриеме во кои автомобили повеќе гори – црните или белите.

Добро познат факт е дека црната боја привлекува повеќе сончева светлина отколку белата, но дека разликата во температурата измерена на хаубата на црн и бел автомобил е толку голема – ниту ние не можевме да веруваме, додека нашиот ласерски метар не го покажа резултат.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: