Ја искористила приликата: Наместо опширен состав напишала една реченица и добила највисока оценка

Студентката Алисон Гарет имала задача да напише дело на филмскиот класик „Боречки клуб“ во кој меѓу другите глумат Бред Пит и Едвард Нортон. И таа го напиша, но текстот на трудот во никој случај не беше како што очекуваше професорот.

Од неа било побарано да напише труд од најмалку 500 зборови, но на крајот напишала само една реченица. „Првото правило на клубот за боречки вештини е да не се зборува за тоа“, пишува во нејзиниот „есеј“. Се разбира, тоа е цитат од култен филм. Описот на задачата за есејот 5 беше да се напише рецензија за филм што го гледале.

Кога го даде есејот, додаде краток текст во коментар: „Ја видов можноста и ја искористив. Не можам да кажам дека се извинувам бидејќи тоа би било лага. Дали сум горда? Да!” За одбележување е и коментарот на професорот. „Се мачев каква оценка да ти дадам. На крајот решив да те наградам за вашата генијалност и фактот дека оваа реченица е најрелевантна за филмот за кој зборувате.

И предупредување: Не пробувајте вакво нешто со други професори, бидејќи можно е да не ја делат оваа смисла за хумор“, ѝ рекол професорката