Ја косел тревата во градината и наишол на изненадување

Често се случува луѓето да ги средуваат тревниците и косата или да ја корнат тревата без да обрнат внимание на тоа што е под земјата. Затоа тимот од Онтарио одлучи да го објави ова видео со цел да се подигне свеста кај секој од нас.

Скриеното гнездо за зајачиња изгледа како куп сува трева, па затоа е тешко да се забележи при уредување на тревникот. Нивната мајка доаѓа еднаш, можеби двапати во текот на денот да ги посети.

Така и ова момче нежно ја отстрани тревата и го отвори гнездото каде што беа зајачињата и со тоа ги спаси.

Зајачињата растат за неколку недели, а потоа можат слободно да трчаат и да живеат слободно. Само гледај ги и спаси ги, нивната мајка е исто така некаде околу тебе.