„Ја прашувам сопругата што се случува со неа, ми вели дека се мажи“: сопругата ги оставила Един и нивните седум деца поради љубов од Фејсбук

Бог го исмева оној кој нема пријател. Што ми се случи, Боже мој… ѓаволски дела, Фејсбук и чуда – вака ја започнува својата приказна Един Адиловиќ од Травник, чија сопруга го оставила поради допишување на Фејсбук.

Од селото Злокиќи кај Травник доаѓа трогателна приказна. Един Адиловиќ останал сам со децата откако сопругата ненадејно го напуштила. Един има седум деца, три се постари и живеат далеку, а дома живее со четири малолетни ќерки. Тој вели дека никогаш не би помислил дека ќе му се случи ваква ситуација, бидејќи според него се било како што треба.

-Првите 15 дена и за мене беа незгодни и грди, нашите зборуваа за секакви работи. Во грозјето се наоѓа човек. Беше Страпаријадата, еден човек на забава ме праша дали сум нормална, што ми е. Се зборуваше дека жена ми се мажи… Што да кажам, нешто ти крши глава, не си крива… Дојдов дома, ја прашувам што се случува, ми вели дека се мажи и дека е над приказната, дека личам на сите, едноставно не личам на маж – го објаснува моментот на Ед кога сфатил дека сопругата навистина ќе го остави.

Ќерките, кои се големи љубители на коњи и јавање, останаа со својот татко свесни дека потегот што го направи нивната мајка не требаше да се случи.

– Бабо не го заслужи ова, тоа го кажав на суд. Сега само треба да се омажиме за него. За неколку години ќе биде сам. Што тогаш? – вели Елдина, која на суд застана на страната на нејзиниот татко.

И покрај се, Един остана весел, како и неговите ќерки и мајка. Вели дека без разлика на се е среќен човек, бидејќи покрај себе го има најголемото богатство, децата и покривот над главата.

– Јас сум самохрана мајка, жена ми ме остави и толку. Паднала сама и се самоубила. Нема враќање назад – додава Един во видеото.