Ја прославиле петата годишнина од бракот – Исповед на жената која од љубовница дојде на местото – СОПРУГА

Исповед на девојка која признала дека од љубовница станала сопруга на сакан маж. Како нејзината тајна љубов се родила и прераснала до крајот на животот. „Се започна во една кафетерија, како што често се случува со многу нови врски. Како редовен гостин, се зближив со еден од келнерите, Логан, а тој дури ми вети дека ќе се обиде да ми го земе момчето што го забележав.

Логан имаше девојка во тоа време, но повремено игравме покер навечер или само разговаравме. Дознав дека се оженил порано кога бил помлад, што не беше чудно бидејќи беше 10 години постар од мене. Со тогашната девојка се забавуваше околу шест месеци. Дури и јас ја познавав и многу ми се допадна. Сите заедно се дружевме во неколку наврати. Потоа една работа доведе до друга, како што обично се случува, и сфатив дека Логан и јас станавме многу емотивно блиски. Премногу.

Имаше флерт, малку држење за рака и на крај бакнеж. Се чувствував ужасно. Разговаравме за тоа и решивме дека нема да се повтори. Но, нашата емотивна афера продолжи. Не сум горда на тоа… Едно попладне лежевме покрај базенот и разговаравме за иднината. „Па, оваа наша врска не е многу важна – не би се дружела со мене, нели?“, праша низ смеа. Кисело се насмеав и му одговорив: „Да, мислам дека би.“ Но си помислив, по ѓаволите, нема, бидејќи го познавав доволно добро за да сфатам до каде ќе оди врската со него и дека очигледно сака да изневерува.

После тоа, се оддалечив од него, што беше една од најтешките работи што некогаш сум ги направила. Навистина е чудна динамика во играта кога си друга жена. Тоа е игра на моќ, а тука е очигледно привлечноста на забранетото овошје. Но, колку повеќе емоции има во сè, толку станува потешко. Дел од мене постојано се прашуваше: „Дали ова е навистина мојот живот? Што станав? „Тоа е конфузија помешана со вина и жалење. Моите емоции беа збунети. Видов колку го сака моето семејство и колку се вклопува, особено дека доаѓа од разурнат дом.

Навистина, имаше многу работи кои се повеќе ме привлекуваа кон него. Сè се сведуваше на тоа да сакам некој што не требаше да го сакам, барем во тоа време. Се разбира, секогаш има такви изговори – срцето само го сака тоа што го сака, јас заслужувам да бидам среќна… Отприлика во тоа време ми беше дијагностицирана состојба која влијае на мозокот и бара итна операција на мозокот. Логан ме сретна утрото на денот на операцијата и беше видно вознемирен. И тој дојде да ме посети во болница кога се разбудив, сè уште со болки и под дејство на лекови.

Тој ден ја напушти болницата и раскина со својата девојка. Нивната врска веќе се влошуваше бидејќи сакаа поинакви работи и одеднаш неговата одлука стана јасна. Подоцна ми кажа дека кога ме видел во таа состојба, сфатил колку всушност е заљубен во мене и дека не сака да губи ниту еден момент.

Сега, шест и пол години подоцна, ја славиме петтата годишнина од бракот. Имаме прекрасна тригодишна ќерка, имаме сопствен бизнис и не, никогаш не сум помислила: „Ако го направи тоа со мене, можеби ќе го направи повторно со некоја друга“. Претпоставувам дека од љубовница станав негова жена со тоа што прво ги зафркнав работите, а потоа се вратив и донесов правилна одлука да заминам. Затоа што кога работите треба да се случат, тие ќе се случат“.