Јелена и се јавила на пријателката и и кажала дека е бремена: После овие зборови и се срушил светот

Искрените и силни пријателства денес се вистинска реткост, а кога ќе „налетате“ на личноста која ќе направи се за вас, тогаш не ја пуштате да си оди од вашиот живот. За жал, тоа не е секогаш така, па понекогаш во животот сретнувате некого кога сте мислеле дека е вашиот вистински пријател, а потоа на крајот испаѓа дека тој ви посакува лошо, не се радува на вашата среќа и ужива да ве повреди и гледајќи те како страдаш.

Во слична ситуација се најде и Јелена од Краљево, која ја сподели својата шокантна приказна, сакајќи да го привлече вниманието на другите за важноста да ги задржите оние пријатели кои се тука за вас, во добро или во лошо. Како што тогаш истакнала, била неразделна од другарка со која се дружела уште од основно училиште. Бевме неразделни, не само што се слушавме секој ден, туку се трудевме да поминуваме што повеќе време заедно. Живеевме и се разделивме неколку години, јас морав да дојдам во Белград поради работа, додека таа остана во Краљево, а потоа се почувствував целосно изгубена без неа – искрена е Јелена.

Набрзо ситуацијата се променила и Јелена повторно била во истиот град со нејзината најдобра пријателка. Денот кога ми кажа дека нејзиното момче се вработило во Белград и дека и двајцата ќе се преселат овде, ми беше еден од најдобрите. Бев среќна и едвај чекав да уживам во нашите заеднички авантури – изјави таа Мислела дека ова е пријателство кое ќе трае цел живот, но згрешила.

Ништо не криевме еден од друг, секој проблем што ќе го имав, прво ќе и го кажев и ќе побарав совет. По нивното пристигнување во Белград, нашиот однос полека почна да се менува. Со месеци ми велеше дека се обидува да забремени, но дека не им оди. Во овие ситуации, кои и беа многу тешки, секогаш ја поддржував и се трудев да ја утешам и да понудам некакви решенија – изјави таа. Нивната врска функционираше одлично, се до моментот кога Јелена се омажи.

По неколку месеци дознав дека сум бремена, иако јас и мојот сопруг не планиравме. Се радував и веднаш ја поканив да го споделам со неа тоа. Наместо радост, ја добив нејзината лутина и љубомора. Почна да вика и да кажува дека не е фер што сум останала бремена пред неа, а таа и нејзиното момче се обидуваат со месеци – вели Јелена.

Вели дека по тој повик останала во шок, плачела со часови и не можела да поверува дека тоа го доживеала од пријател за кој мислела дека ќе биде и во добро и во лошо за неа.

Сега ме избегнува и не сака да разговара со мене. Не ми се верува дека тоа го доживеав од мојот најдобар пријател. Сепак, можеби никогаш не било – рече Јелена и им порача на сите да ги чуваат драгите луѓе кои ги сакаат, ценат и почитуваат и кога се среќни, но и во тешки времиња.