Ќерката (5) го спаси животот на мајката која потона на дното на базенот

Повеќето мајки знаат колку се посебни нивните ќерки. Но, Трејси Андервалд исто така знае дека нејзината ќерка е вистински херој. Таа сепак си го спаси животот, а има само 5 години.

Сè започна едно утро кога мајка ми реши да се опушти во базенот. Отпрвин, Алисон беше со неа во базенот, но наскоро отиде да игра во дворот. Но, тогаш се случи нешто страшно. Трејси имаше напад и потона под површината на водата.

За среќа, Алисон забележала дека нејзината мајка повеќе не плива. Погледна кон базенот и виде дека е под вода и дека не се движи.

Алисон веднаш истрча до базенот, скокна и исплива до нејзината мајка, а потоа ја повлече на сигурно. Таа успеа да ја исфрли водата од белите дробови, но Трејси сепак имаше напад. Алисон веднаш истрча кон куќата за да ги земе возрасните. Сопругот на Трејси повикал брза помош.

Кога се разбудила во болничкиот кревет, Трејси не знаела што прави таму и како стигнала таму. Тогаш нејзината сестра Терда и објасни: „Алисон те извади сама, тоа е чудо. Трејси го следеше целиот настан на безбедносна камера – нејзината ќерка и го спаси животот.

Тогаш Алисон влета во собата и почна цврсто да ја гушка. Трејси ја научи како да плива кога Алисон имаше само две и пол години. Некои би рекле дека е многу рано, но во овој случај знаењето ни се најде многу добро.

Алисон стана вистински херој и има само 5 години. Тоа е навистина фантастично. Благодарение на неа, нејзината мајка сега е безбедна.

изненаден од нападот. Тие се многу страшни, дури и кога не се случуваат во вода. Многу пати дури и не се знае што ги предизвикало.

Нападите можат да се случат во секое време, без оглед на околностите, и затоа сите треба да го следиме примерот на Алисон и да бидеме тука за оние на кои им е потребна помош.