Џиновска желка сретна теле без нозе, никој не очекуваше што ќе следи

Џиновска желка сретнала теле во светилиштето кое останало без нога. Никој не очекуваше дека нивната средба ќе прерасне во прекрасно пријателство. Запознајте го Леонардо. Не, не се работи за лав или тигар. Станува збор за џиновска африканска желка која е пренесена во светилиштето од зоолошката градина во Бангкок.

Запознајте го и Симон. Телето кое се приклучи на светилиштето во Тајланд пред 3 години. За жал, Сајмон доживеа тешка несреќа – ногата му се заплетка во жица и долниот дел мораше да биде ампутиран. Бидејќи прифатилиштето знаело дека ќе мора да ги чува и двете животни, ги ставиле на ист простор. Изгледа не им пречеше да споделуваат. Тешко е да се поверува дека овие две животни станале вистински цимери, но тоа е вистина.

Сајмон и Леонардо станаа толку добри пријатели што често се гушкаат заедно. Ниту еден од нив не се плаши од другиот. Симон секогаш оди многу внимателно за да не го згази Леонардо. Изгледа дека двајцата уживаат да поминуваат време заедно.

Понекогаш Сајмон сака да оди на прошетка, па со муцката го турка својот пријател желка, но тој го игнорира. Така тие двајца ги поминуваат деновите капејќи се на сонце и правејќи си друштво Лекција од приказната: Секој може да биде пријател ако сака.