100-годишна жена се скршила кога го видела изненадувањето на вратата

Некогаш ни се случува нешто што е толку добро и позитивно што поради тоа целата грдотија на светот за момент останува во втор план. Таков момент ни покажа едно неодамнешно видео. Во еден мал град во ОК, група собирачи на ѓубре (или „собирачи на ѓубре“ како што ги нарекуваат во ОК) испланирале прекрасно изненадување за својот омилен клиент.

Мерси е мила, жива жена која живее таму каде што работат и секој ден кога се собира ѓубре уживаат да разговараат со неа. Сега ја гледаат како нивна сурогат баба. Кога откриле дека се наближува нејзиниот 100-ти роденден, не можеле да дозволат тој ден да помине без тие да направат нешто за да ѝ покажат колку е посебна за нив.

Во кратко видео, гледаме еден од собирачите на ѓубре како се приближува до градината на Мерси и внимателно носи мала торта! На тортата има три запалени свеќи, кои мажот ги штити со рака за да не ги изгасне ветрот. Кога Мерси и ја отвори влезната врата, нејзините пријатели почнаа да и ја пеат „Среќен роденден“ и беше очигледно дека е трогната од нивното изненадување.

Неверојатно е да се замисли колку многу може да каже приказната на Мерси! Бидејќи, таа имала околу 20 години кога започнала Втората светска војна во Европа. И не само тоа, туку нејасно е колку живи роднини има кои би можеле да и помогнат да го прослави овој јубилеј, што го прави гестот на нејзините пријатели уште потопол!

Откако ја замоли Мерси да ги изгасне свеќите, еден од мажите рече дека се надева дека ќе доживее до 105 години. Таа одговори: „О, ќути“, што не насмеа. Очигледно, баба сака да се шегува.

Луѓето често може да се чувствуваат како светот да ги заборавил, па затоа ваквите моменти ни значат толку многу. Многу сме благодарни на овие внимателни собирачи на ѓубре и на другите луѓе како нив, кои одвојуваат време за своите најблиски. Погледнете го слаткото изненадување во видеото подолу и споделете.