105-годишен дедо го запознал својот правнук – никој не може да ги сокрие солзите

Ретко кој живее до 105 години, но Поп Цволак од Калифорнија има. Иако доживеа многу во својот долг живот, се случи нешто што му е дури и прв пат.

Тоа се случило откако неговата внука Сузан родила малечко. Истон Џејмс Зволак е роден на 2 април 2017 година и кога имал само 5 дена отишол да го посети својот прадедо (105). Поп на почетокот бил нервозен и не смеел да го земе момчето. Се плашеше да не му испадне.

Но, Сузан го дала својот син во прегратките на нејзиниот дедо и Поп бил трогнат од фактот што го запознал новородениот правнук. Истон бил среќен и мирен додека бил во прегратките на својот прадедо, а кога мајка му повторно го зела во раце, тој веднаш почнал да плаче.Кога Сузан сфатила колку многу му значи оваа средба на Поп, таа и нејзиниот сопруг почнале да го посетуваат неколку пати неделно.

Поп и малиот Истон одлично се согласуваат и лесно е да се забележи колку се среќни овие посети на Поп.