12-годишно девојче ги фотографирало таткото и бебето во тоалетот, а потоа мајката забележала нешто необично

Родителите знаат дека чистењето на бебињата и менувањето пелени е многу незгодно во јавност. Замислете сега дека треба да го направите сето ова во скут, како што мораше да го направи еден татко од Флорида. „Ова е сериозна најава! Зошто во машките тоалети нема детски пресоблекување, како да не постоиме!!!“, напиша Донте Палмер на својот Инстаграм. Јасно е дека тоа често го правиме, погледнете колку е удобно мојот син. За него тоа е рутина! Ајде да го решиме овој проблем!“

Донте во објавата објасни дека реалноста на проблемот му дошла кога една вечер решил да ги почести сопругата и семејството на вечера во ресторан. „Овој ден беше како и секој друг“, напиша тој, „Семејството се собра во автомобил за да пазари во градот. Сакав да ја почестам мојата сопруга со семејна вечера бидејќи таа работи многу напорно како мајка и мислев дека би било убаво ако нашето семејство јадеше во ресторан таа вечер“.

Откако нарачале храна, неговата 12-годишна ќерка морала да оди во тоалет, па таткото на три момчиња решил со еден удар да убие две муви и да ја прати до тоалетот каде ќе му смени пелена и најмладиот син. „Навикнат сум да му менувам пелена на син ми додека ми е во скут, па како што можете да видите на фотографијата, тоа е сосема нормално и за мојот син“, напишал Донте, тој не додал пелени и марамчиња, туку се фотографирал .

Откако се вративме на масата, нашата 12-годишна ќерка мислеше дека би било смешно да и покажеме на мама „како тато ги менува пелените на брат ми“. Сите му се смееја на момчето кое изгледаше супер опуштено во скутот на тато, но неговата сопруга забележа нешто необично: „Мојата сопруга забележа дека никогаш не морала така да го пресоблекува. Кога оди во тоалет, секогаш има пресоблекување за бебето. Особено во такви „подобри“ ресторани“.

Кога мајките доаѓаат во јавниот тоалет, никогаш не им е проблем да најдат маса за облекување, па зошто е поинаку со татковците? Бидејќи ваквото пресоблекување за Донте било сосема нормално, тој не ни помислил на таа разлика додека сопругата не го посочила тоа. „Има толку ниско мислење за мажите и татковството во нашето општество што рестораните не ставаат пресоблекување во машката соба?“, се запраша.

Тој рече дека не му била намера да започне движење или протест за да се бори за правата на татко, но Донте сепак се надева на нешто: Само се надевам дека оваа објава ќе покаже дека има добри татковци кои секојдневно напорно работат за своите деца . Татковците кои немаат проблем да останат будни цела ноќ бидејќи нивното бебе плаче, а татковците менуваат пелени дури и ако не можат да го направат тоа на конвенционален начин“.

Сите пофалби за прекрасниот татко кој ќе направи се за своите деца, дури и ако ситуацијата не е баш погодна. Се молиме тој да стане инспирација за другите татковци.