12 часа го барале девојчето, се изненадиле кога виделе кој ја чувал цело време

Полицијата и семејството 12 часа трагаа по изгубеното девојче. Беа изненадени кога видоа кој го чува во полето со пченка. Тимберлин Мерит е мајка на тригодишната Реми. Цел ден е дома и се грижи за семејството. Постојано со нив е и нивното 1годишно куче.

Еден ден минатото лето, Тимберлин сфати дека не знае каде е Реми. Веќе се стемнуваше, а работите да бидат уште полоши, семејството живееше покрај големо, густо поле со пченка.

Пребарала се низ куќата, се јавила, но за жал ништо не слушнала и не видела. Таа повикала полиција да го пријави исчезнувањето на нејзината ќерка пред да продолжи да ја бара повторно. Тимберлин веруваше дека Хит залутал со неа. Повеќе од 100 луѓе ги бараа девојката и Хит таа вечер.

По 12-часовна потрага, тие веќе почнале да губат надеж, а потоа едно полициско куче почнало да лае и го слушнале слабото лаење кое следело. Полициските кучиња потоа ги однеле кај Реми и Хит.