13-годишно момче сам си изградило куќа! Погледнете како изгледа внатре, нема да зажалите! (ВИДЕО)

Лук Тил е 13-годишно момче од Ајова (САД), кое има интересни интереси.

Тој е многу заинтересиран за градежништво, па решил да направи мал проект во дворот на неговите родители.

Лук сега е пресреќен бидејќи има свој дом кој самиот го изградил. На својот канал на Јутјуб, тој објасни како се одвивала изградбата.

Идејата ја доби минатото лето. Сфатил дека летото му е досадно и дека би сакал да има своја куќа, во која ќе го поминува времето.

Со пари решил многу работи со компензација. Кога почнал да гради, пријател му помогнал со електричната инсталација, а момчето за возврат му понудило да ја исчисти гаражата.

Неговиот татко го научил како да користи алатки како мало момче, па градењето му станало блиску до срцето.

Се разбира, градејќи ја оваа куќа, научил многу повеќе.