15 години по трагичната смрт на неговиот татко, странец тропнал на вратата и ги замолил мајката и синот да влези внатре

Кога Џастин Розиер имал само 9 месеци, неговиот татко Џонатан Розиер починал додека служел во војска. Неговата сопруга Џесика разговарала со него само 12 часа пред неговата смрт. Таа го информираше колку е прекрасен нивниот син. За жал, Џонатан никогаш не го запознал. По таа трагедија, кога Џесика се обидела да се врати на својот нормален живот, решила да продаде дел од работите на нејзиниот сопруг. Една од нив беше неговата црна Тојота од 1999 година.

Никој не ја возел, а имала и хипотека на куќата што морала да ја плати, па решила да го направи тоа, а освен тоа сега е самохрана мајка. Како што растеше Џастин, тој поставуваше сè повеќе прашања за тоа како почина неговиот татко. Кога наполнил 15 години, тој бил копија на неговиот татко. Почнал да ги собира своите слики и други работи што му припаѓале. Имаше едно нешто што Џастин сакаше најмногу од се, стариот автомобил на неговиот татко.

Не можеше да објасни, но очајно сакаше да биде на истото седиште како татко му порано кога наполни 16 години, да го почувствува ветерот во неговата коса и да знае дека е близок со човекот кој му дал живот. Џесика решила да се обиде да си ја врати старата Тојота што ја продаде пред неколку години. Знаеше дека веројатно нема да успее, но го сакаше тоа за нејзиниот син.

Таа побара помош преку Интернет. Нејзината потресна приказна брзо се рашири и така таа посегна до сопственикот на возилото… Тие успеаја да се договорат, а Џесика беше подготвена да даде многу пари за тоа, иако тоа не беше во некоја одлична состојба. Планирала да го поправи пред да го донесе дома. Една добра личност, Кајл Фокс, ја прочита нејзината приказна и сакаше да и помогне. Тој собрал доволно пари за да го плати автомобилот, а потоа собрал група волонтери за да го врати во добра состојба.

Сите дојдоа на 16-тиот роденден на Џастин да го изненадат. Погледнете ја неговата реакција кога здогледа автомобил кој се приближува до неговата куќа. Ова е навистина неверојатен гест кој ни кажува дека Џонатан секогаш ќе биде во мислите на неговата сопруга и синот. Сигурно би бил горд на синот и сопругата, особено кога би видел дека му го вратиле стариот автомобил.