16-годишно девојче кое решило да го роди свето бебе

Дарби била убава девојка од Канада која забременила на 16 години. Таа имала три опции на располагање: 1) абортус, 2) да има дете и да биде родител или 3) да роди дете и да го даде на посвојување.

За среќа, во ординацијата имаше еден гинеколог кој и рече: „На истата столица на која седите денес, видов многу жени кои абортираа и зажалија, но досега не сум видел ниту една која зажалила што добила дете“.

Затоа Дарби, слушајќи го нејзиното срце, го избра животот. „Неверојатно е што можеш толку многу да сакаш некого толку мал. Не знам што би правел без него во мојот живот. Да одлучев поинаку, мислам дека ќе бев толку изгубена и секоја година во тој месец ќе се прашував каде е моето бебе“, низ солзи раскажува Дарби.

„Никогаш не смееме да се ставиме во позиција да го контролираме доаѓањето на животот во светот. Тоа е подарок што мора да го прифатиме. Изберете го животот и никогаш нема да зажалите“, вели Дарби.