Канаѓанецот Дејв Стивенсон (32) од Оуквил реши да стави крај на неговиот осумгодишен брак со сопругата Валентина (33) поради фрлено шамиче од неговиот џеб.

Причината сигурно не е толку банална, но фактот дека сопругата на Дејв, иако знаеше дека не треба да го стори тоа, реши да се ослободи од марамчињата беше последната сламка, пишува Оквил њуз.

Пред точно 20 години Дејв го загуби својот помлад брат Том, кој трагично почина додека возеше мотор. Дејв потоа дошол на местото на настанот и додека гледал во телото на неговиот мртов брат, тој побарал од полицијата да му земе нешто што засекогаш ќе го потсетува на Том.

Дејв му го спасил марамчето на Том, што му го дал еднаш кога биле во основно училиште. Овој емотивно уништен Каџанин помина низ животот со еден вид амајлија во џебот, потсетување на сè што го одбележа првиот дел од неговиот живот. Така ја воведе Валентина со марамче во џеб, кој знаеше колку му значи последното сеќавање од неговиот брат.

Бракот со Стивенсон е на разнишана земја уште од минатата година, кога и двајцата останаа без работа поради епидемијата на коронавирус, па мораа да се снајдат крај со продажба на рачно изработен накит и други украси. Кавгите станаа секојдневие и Валентина раскина во еден

момент.
Враќајќи се од гаражата, Дејв го видел шамичето на неговиот брат покрај контејнерот. Тој беше потопен во студена пот, бидејќи ги остави тие панталони во плакарот за да може само Валентина да направи вакво нешто, тој не можеше, а тие дури и да немаат деца.

Тој не и рече ништо. Само што отиде во својата соба и си легна. Тој зел наутро и заминал, а неговата сопруга открила каде се наоѓа само кога по пошта добила барање за развод.