ТРОГАТЕЛНО ВИДЕО ЈА ПРИКАЖУВА РЕАКЦИЈАТА НА КУЧЕ КОЕ ДОЗНАЛО ДЕКА ЌЕ БИДЕ ПОСВОЕНО

Спаркл е петгодишна мешана раса која заврши во засолништето за спасување кучиња Оуквуд на почетокот на оваа година. Таа беше спасена од романско засолниште. Беше под стрес и постојано го бараше вниманието на луѓето.

„Не сака други кучиња и не сакаше да се одвои од волонтерите. Би била многу вознемирена кога би требало да се посветат на други кучиња“, изјавила портпаролката на прифатилиштето. Спаркл конечно се насмевна од среќа и го доби своето прво барање за згрижување.

Додека чекаше да биде финализиран трудот, волонтерите и ја соопштија одличната вест и го забележаа нејзиниот ентузијазам. „Дали ќе одиш дома денес? Дали е денес денот кога ќе бидеш посвоена? Колку е возбудливо“, ѝ вели волонтерот додека лежи во креветчето.

Снимката ги стопи срцата на многу луѓе. „Конечно во овие грди времиња една приказна со среќен крај“, напиша едно лице.