Требало да роди тројка, но не одело се по планот

Три лулки. Три автомобилски седишта. Сите во тројки, а тоа е последица на тоа што Кристијан и Вивијан ван Гордер очекуваат тројки. Но, за време на породувањето, лекарите забележале четврто бебе кое било неочекувано. Се испостави дека мајката родила четири бебиња. Мама мислеше дека ќе добие тројка, а таа беше изненадена од четири. Самата бременост беше големо изненадување за Вивијан. Кристијан и таа на почетокот очекуваа само едно бебе. Неколку месеци подоцна, поради необичен „оток“, лекарите помислиле дека Вивијан развила тумор во нејзината матка. Подоцна, во 18-та недела од бременоста, Вивијан открила дека носи тројки.

„Тогаш не сакав да одам на ултразвук бидејќи тие секогаш ќе пронајдоа нешто ново“, рече Вивијан. Но, иако Виван продолжи да оди на редовен ултразвук, немаше четврто бебе. Барем не до денот кога таа се породи. За време на царскиот рез на Вивијан, се се одвивало според планот. Тогаш лекарите забележале нешто неочекувано. „Родив три бебиња при раѓањето како што се очекуваше“, рече д-р Ц.

Вивијан родила две момчиња и две девојчиња, а сите бебиња биле со голема тежина. Таа не можеше да поверува колку многу се промени од првиот ултразвук кога имаше само едно бебе во играта. Парот не користел никакви лекови за плодност. И иако Вивијан има близнаци во семејството, таа никогаш не очекувала двојно повеќе. На две бебиња им бил потребен кислород неколку часа по раѓањето, но инаку сите четири се здрави.

Семејството веќе избра имиња за очекуваните бебиња – Клер, Тристан и Ерик. Четирите бебиња отидоа дома со мама и тато за да станат дел од среќно семејство од девет члена. Бебето Грејс не само што беше изненадување, туку и постави рекорд во болницата. За скоро 100 години болницата функционира, Вивијан прва родила четири деца. „Ова е многу голем ден и не може да биде посреќен“, изјави директорот на болницата Глен Робинсон.

Мелони Полард, директорка на Одделот за жени и деца во болницата, се придружи на ентузијазмот со оваа приказна: „Раѓањето на детето е секогаш многу посебен момент“; таа рече: „Раѓањето на четири деца е навистина чудесен настан. Почестени сме што семејството Ван Гордер ја избра нашата болница да биде дел од нивниот прекрасен животен момент“.