Таткото првпат го видел својот син по цели 3-години на аеродромот

Во 2012 година, мајката слета на аеродромот во Тексас со две мали деца и едно дете на пат. Таа побегна од земјата разурната од војна каде го остави својот сопруг Дилан.

Една христијанска црква се грижеше за мајката и децата, а верниците со години се мачеа да го спојат семејството.

Конечно, по макотрпна документација и борба, дојде денот кога Дилан повторно се приклучи на семејството.

А кога излегол од авионот и првпат го гушнал својот тригодишен син, никој од присутните не можел да ги задржи солзите.

Dyan comes home from Robert Fuqua on Vimeo.