3-годишно дете и куче исчезнале од дворот! Кога ги пронашле, полицајците останале запрепастени од глетката!

Исчезнувањето на детето е ноќна мора за секој родител! Детето на овие родители било на повидок, си играло во дворот, а одеднаш никаде го немало. Родителите панично го барале своето момче барајќи ја околината. Кошмарот стана реалност.

Секако, повикале полиција, која веднаш дошла на помош. Сепак, малиот Карсон никаде го немаше, а родителите веќе почнаа да очајуваат. По неколкучасовно пребарување и проширување на областа која се пребарува, еден од спасувачите ја видел главата на нивното куче Купер.

Купер легнал врз момчето покривајќи го со телото за да не замрзне. Како што се испостави, Карсон излезе од својот двор, а кучето го следеше. Кога малиот се изморил, кучето легнало врз него за да го стопли. Пронајдени се на речиси повеќе од 1 километар од куќата. Родителите биле пресреќни, а Купер е нивниот вистински херој!

Погледнете видео за овие двајца пријатели: