4-месечното бебе првпат го слушнало гласот на мајка си

Метју Светнам е роден осум недели порано и тежел само 1220 грама. Нему му беше дијагностициран вроден цитомегаловирус, познат како вирусна инфекција која се пренесува преку ЦДЦ, која погодува 1 од 150 бебиња.

За жал, 1 од 5 бебиња погодени од овој вирус ќе страда од долгорочни здравствени проблеми, кои вклучуваат проблеми со црниот дроб и глувост, а Метју ги има овие два проблеми.

Видеото кое ќе го видите прикажува чудесен момент кога Метју, кој има 4 месеци, за првпат го слуша гласот на мајка си, откако му го ставиле слушниот апарат. Ова беше објавено на Јутјуб од неговата мајка Ерин Светнам, која рече дека најверојатно ќе му вградат кохлеарен имплант кога ќе остари.

Неговата реакција е непроценлива и е потсетник на чудесните работи кои ни овозможуваат да напредуваме во технологијата.