Келнерот забележал дека човекот со церебрална парализа тешко јаде сам и му понудил помош

Еден неочекуван гест на љубезност кон мажот може да го промени денот на подобро. Да бидеме искрени, кој и да е во неволја можеби не е секогаш подготвен да побара помош, но сигурно ќе го цени гестот кога некој ќе им дојде на помош.

Ова може да го потврди Ли Бондурант, човек од Рали, Северна Каролина (САД). Тој има церебрална парализа, медицинска состојба што му отежнува да ги користи горните екстремитети. Една вечер отишол на вечера со мајка му, а келнерот, кој забележал дека тешко јаде, му понудил да му помогне.

Ли нормално одбива помош, но овој пат не беше така. Мајката на Ли, Линда, рече за прекрасниот момент со овие зборови: „Келнерот ни пријде мирно и го праша Ли дали некогаш јадел остриги. Ли рекол дека никогаш не ги пробал, па келнерот го прашал дали може да ги послужи. Ли воопшто не се посрамоти и тоа беше прекрасен момент“.

Ли претпочита да прави сè сам, но овој пат не се откажа со оглед на љубезноста на келнерот. Еден несебичен чин ја натера Линда да ја сподели приказната на Фејсбук.