Момчето премногу се доближило до горилата во зоолошката градина и ги насмеало родителите до солзи

Исаија е момче кое било во зоолошката градина Колумбо и научило лекција за пријателството. Додека уживаше во посета и разгледување на животните, очите му блескаа од среќа.

Неверојатно е да го гледате како ужива во нешто што досега не го видел. Се гледа и дека почнал да се смешка во моментот кога ја видел горилата. Горилата стоеше веднаш до стаклото и беше со иста висина како Исаија. Тогаш момчето почнало да оди кон горилата и се гледа дека сака тие да се дружат.

Камо ли толку љубопитен како Исаија. Бидејќи горилите биле многу слични на луѓето, тие веднаш се поврзале. Да не зборувам дека цело време го гледаат момчето и не го тргале погледот еден од друг. Целата ситуација ја следела мајката на момчето. Камо ли да играме пика-бу игри со момчето, криејќи се зад дрво.

Погледнете ја нивната преслатка игра во приложеното видео.