50 години жена чувала 95 илјади долари скришно од мажот: Кога ќе дознаете зошто ќе се расплачете!

Еден постар брачен пар заедно е повеќе од 50 години, и се` до овој момент немале никакви тајни. Постои една работа – сопругата од својот маж барала никогаш да не отвара една кутија за чевли која постојано се наоѓала на горната полица од нивниот орман.

Мажот ја послушал и никогаш не погледнал во мистериозната кутија. Но, еден ден неговата сопруга се разболила и одлучила да ја открие тајната.

Кога се вратил дома, ја пронашол кутијата и ја отворил. Внатре имало две плетени кукли и пари во вкупен износ од 95.000 долари!

Но зошто? Како? Шокирано зборувал мажот. „Пред да се венчаме, мојата баба ми раскажа една приказна“, рекла болната жена „ми даде совет, кога и да се скараме, да не бидам лута и да се расправам, туку да седнам и да ткаам кукла. Тоа ќе ме смири“.

Старецот почувствувал голем шок. Во оваа стара кутија се наоѓале само две кукли. Тоа значело дека за сите овие години заеднички живот, таа само два пати била лута на него. Цврсто ја прегрнал и ја прашал: „А, кажи ми, од каде овие пари?“

„А… да“ рекла со насмевка „тие пари ги добив од продажба на кукли“.