Жена му останала бремена, а тој не можел да биде татко

Тој веќе три пати го поминал тоа со неа, па решил тајно да открие за што се работи – го купил тестот. Откако се уверил дека чекаат бебе, се запрашал како е тоа можно… Тим Брумел од САД дознал дека неговата сопруга Рејчел е бремена пред таа да дознае. Земал примерок од нејзината урина од тоалетот и останал шокиран – тестот за бременост бил позитивен иако имал вазектомија. Имено, тој и неговата сопруга веќе имаат три мали деца, па решиле да ги врзе деферентните за во иднина повеќе да не гледаат плодни денови и да користат контрацепција.

Но, осум месеци по процедурата, таа забременила. Иако Рејчел не била свесна за тоа, Тим се посомневала во бременоста бидејќи нејзиното однесување се променило. Често беше уморна, повремено чувствуваше мачнина, почна да јаде повеќе од порано… Тој веќе три пати го поминал ова со неа, па решил во тајност да открие за што се работи – купил тест. Откако се уверил дека чекаат дете, се запрашал како е тоа можно.

Тој се сети дека никогаш не отишол по наодите по вазектомијата. Го посетил докторот кој ја извршил процедурата, а тој „мртов ладен“ му рекол дека процедурата пропаднала и дека едноставно заборавиле да го известат за тоа. Дома се врати шокиран, но и среќен во исто време – ќе има уште едно дете. Решил да молчи за тоа и да ја изненади сопругата кога ќе дојде дома. Снимал се со камера. Позитивен тест и порака ја дочека на масата:

„За мајката на моето бебе: Ако некогаш сте се загрижиле дека животот ќе ви биде здодевен, оставете го тој страв настрана бидејќи сега сте мајка на четврто дете“.

Рејчел беше во тотален шок. Плачеше од среќа и го прегрна. Тоа беше минатата година, а тие решија да молчат за тоа додека не видат дека се ќе биде во ред со бременоста. Пред околу еден месец се роди нивниот син Мерит Ендру. Тие се пресреќни поради тоа.