На вистинскиот маж не му е срам да кажи колку му значи некоговата сопруга – Прекрасна љубовна приказна на Бон Џови

Американскиот музичар и основач на рок групата Џон Бон Џови, има брак од бајки, на кој многумина му завидуваат. Тој сè уште се однесува кон својата сопруга Доротеа како кралица и не престанува да ја фали. Најубавиот дел од приказната е фактот што тие се венчаа во 1989 година – пред повеќе од 30 години! Покрај тоа што беше многу популарен и баран меѓу жените, за Џови никој не постоеше освен неговата сакана сопруга.

Ништо и никој не можеше да се спореди со неа. Концерти, настапи, обожаватели и слава – ништо не му било поважно од сопругата, а тоа не го криел. Знаеше дека ќе живее со неа цел живот. „Денес се чувствувам 10 пати посреќен отколку кога бев млад. Гледајќи наназад, сфаќам дека овој брак е најдобрата одлука што сум ја донел“, вели Бон Џови.

Тие се запознале во 80-тите: Имале 18 години и заедно посетувале некои училишни часови. Училишната љубов не беше многу мазна, но успеаја храбро да ги надминат сите искушенија и препреки. Музичарот стана ѕвезда на континентот кој жените го обожаваа, но тој повеќе се грижеше за својата сакана. Многумина беа против нивниот брак, па избегаа во Лас Вегас и тајно се венчаа. Веста за толку избрзан брак никому не му угоди освен на среќните младенци.

Бон Џови се сеќава дека неговиот менаџер бил особено лут и рекол: „Како можеше да го направиш тоа? Идолот на сите девојки сега е во брак? Ова е крај на кариерата, крај на се! ” А Бон Џови имаше еден одговор на сите: „И цел свет нека чека“. Не му беше грижа како му оди кариерата, бидејќи неговата сакана девојка, неговата сопруга, беше во близина! Ова беше девојката од неговите соништа, што значи дека одлуката за брак е единствената правилна!

Љубовта му била поважна од славата и парите, поважна од се на светот! Музичарот и е благодарен на сопругата што му донесе толку многу среќа во животот. Таа тврди дека таа била столбот на се. „Таа е столб на моето семејство, мојата кариера.

Не можам да именувам друга таква личност на која би и бил толку благодарен за мојата љубов и доверба. „Сопругата на Бон Џови не е само прекрасна мајка и љубовна сопруга, туку и негова муза. Џови црпи инспирација од љубовта која владее во нивното семејство.