92-годишниот дедо ги воодушеви сите посетители на плажата (Видео)

92-годишен дедо ги воодушеви сите посетители на плажата во Грција.

Целото внимание ненамерно беше насочено кон дедото кој се качи на даската за нуркање и по неколку секунди подготовка многу вешто скокна во морето.

Тој скокнал од бетонска нуркачка конструкција долга 20 метри среде море, каде што се потребни 5 минути пливање, спротивно на плимата, најмалку 30 стрмни чекори до врвот, но тоа не било проблем за овој дедо.

Дедо доаѓа од Родос, ужива во утрата на плажа по појадокот составен од 4 сурови јајца со малку лимон.

Тој исто така сака нуркање, се чувствува млад и ќе продолжи да покажува дека авантурата и нуркањето не престануваат со годините!