Eдинственото дете го изгубила на пораѓај – 69 години подоцна слушнала глас кој и рекол НЕ СУМ МРТВА (ВИДЕО)

Нема поголема болка за мајката од загубата на детето, но во еден неверојатен случај, една жена добила можност повторно да го види своето изгубено дете. Годината беше 1949 година, а светот беше неописливо поинаков. Младата сопруга на Женева Пуринтон имала 18 години и била бремена. Иако околностите не се споменуваат, логично е да се претпостави дека ситуацијата во која се нашла не била завидна.

По 9 месеци, Женевиев роди девојче. „Реков дека сакам да го видам бебето“, се сеќава таа, но лекарите и ја соопштиле страшната вест. Нејзе и било кажано дека бебето не преживеало. Нејзиниот живот бил уништен. По долги години, таа заврши целосно сама во дом за стари лица со многу малку семејства кои можеа да и помогнат.
На другиот крај на земјата имаше жена опкружена со семејството, но со голема дупка во срцето. Откако знаеше за себе, Кони се прашуваше кои се нејзините биолошки родители.

„Се сеќавам кога имав пет години, сакав да ја најдам мајка ми“, им рече таа на новинарите. Минатиот Божиќ нејзиното семејство реши да и помогне на единствениот начин што им е достапен. Преку ДНК анализа ги пронашла своите корени. Набрзо стапила во контакт со братучед што никогаш не го запознала. Го спомнала името на нејзината мајка, кое и го дала компанијата.

„Тоа е мојата тетка“, одговори братучедот, а потоа додаде дека е жива. Набргу потоа, Женевиев, сега 88-годишна жена, нетрпеливо чекаше пред вратата на домот за стари лица, држејќи се за својот шетач. Тој сподели неколку моменти од средбата со својата ќерка која толку одамна ја изгуби. Кога се сретнале, веднаш заплакале.
„Не си мртвa“, рече Женевиев, како да не можеше да им верува на своите очи.

„Не сум мртвa“, низ солзи одговори Кони. Не само што нејзината ќерка е жива, туку и има убав живот. Женевиев отиде од осаменост за конечно да ги запознае ќерката, внуците и правнуците.

Се испоставило дека лекарите се согласиле дека нејзината ќерка починала, а Кони посвоила брачен пар од Флорида.