Koja e тајната на Жирафата која ја преминува улицата? Ова видео го виделе над 20 милиони луѓе

Звучи како почеток на шега: „Знаеш ли зошто три жирафи го преминаа патот?“ Тоа би било прашање, а потоа би имало забавен одговор. Видеото во кое има преку 20 милиони луѓе навистина изгледа како шега, но на луѓето навистина им се допадна.

Многу е едноставно: 3 жирафи го минуваат патот. Човекот ги наведува, а три прекрасни животни се префрлаат од едно до друго место за хранење. Двете постари многу мирно и грациозно го минуваат патот, а помалата жирафа малку се двоумеше.

Она што изненадува е фактот што видеото е толку популарно на социјалните мрежи. Многумина во коментарите им се заблагодаруваат на луѓето кои се погрижија овие животни безбедно да го поминат патот, други коментираа колку се убави и елегантни, други напишаа дека виделе таква глетка во Африка, која ги воодушевила…

Имаше, се разбира, шегобијци. Неколкумина напишаа дека истрелот би бил уште подобар ако зебрите го минеле патот, додека еден човек напишал дека немал среќа – секогаш кога ќе го запрат на пат да премине некои животни, тоа е секогаш крава. Тој очигледно не ја цени убавината на овие суштества кои се навистина прекрасни.