Mајката се посрамоти бидејќи има 3 црни бебиња – но реакцијата на нејзиниот сопруг е прекрасна

Многумина ја посрамотија белата мајка бидејќи имаше три црни бебиња. Нејзиниот сопруг застана во одбрана со прекрасна реакција на расистичките навреди. Семејствата денес изгледаат многу поинаку отколку пред 50 години. Бракот помеѓу различни раси е прифатен феномен. Усвојувањето и грижата за посвоените деца, исто така, значи давање надеж на оние деца кои дошле од лоши домови и не е невообичаено да се види семејство во кое родителите и децата се од различно расно или етичко потекло. Арон и Рејчел Халберт, двојка од Соединетите Американски Држави, цврсто веруваат дека расните тензии во нивната земја, а особено на југот, не треба да значат жртвување на можностите што семејството им ги дава на таквите деца, пишува Faithit.com .

Всушност, тие чувствуваат дека е нивна должност да ја прифатат убавината на нашите разлики По долгогодишни обиди да забременат, Рејчел и Арон се одлучиле за друг метод за основање семејство: посвојување. Тие гордо ги прифатија момчето и девојчето, обајцата со темна кожа, во своето семејство. „Знаевме, а тоа е особено точно на југот, дека бел пар со небели деца ќе привлече многу реакции“, објасни Арон. „Секогаш би имало постара госпоѓа во продавницата која нè зјапа со згрозеност, или Афроамериканка која ќе не погледне и само ќе ја заниша главата. Но, љубовта покорува сè, а парот сакаше сè во своето семејство. Како мисионери кои служеа во Хондурас, христијанската двојка сакаше да внесе повеќе живот во своето семејство.

Набрзо дознале и за усвојувањето на ембрионот. Во овој случај, ембрионите складирани во основата на христијанскиот ембрион се земаат неколку години, во овој случај 15 години, и се имплантираат на мајката, која раѓа бебиња и им дава шанса за живот. „Ако христијаните, или некој друг, навистина веруваат дека животот започнува со зачнувањето, тогаш треба да направиме нешто и да го поддржиме посвојувањето на ембрионот, па дури и самите да играме улога“, објасни Арон. Рејчел и Арон одлучија дека би било одлично да ја скршат расната стигма и решија своите нови бебиња да ги „спарат“ со братучеди наместо бели родители.

Иако знаеле дека некои луѓе ќе ги осудат за нивната контроверзна, и донекаде табу одлука, парот знаел дека ја донеле вистинската одлука. Не се случува секој ден бела жена да раѓа три црни бебиња, но Рејчел била решена да ги издржи критиките што ќе дојдат, заедно со сопругот кој ја поддржувал. Тие усвоија три афро-американски ембриони и ги вградија. Во утробата, сепак, еден ембрион се разделил, а 6 недели подоцна парот дознал дека ќе има 3 бебиња!

Тројките, три девојчиња, се родени во април 2016 година „Беше многу охрабрувачки да се видат речиси сите наши пријатели и членови на семејството како го поддржуваат нашето семејство и необичниот начин на кој го изградивме“, рече Арон. „Мислиме дека го живееме нашиот сон. Сон кој можеби не личи на просечно семејство, но сон за кој сме благодарни што е возможно, со оглед на историјата на нашата земја. Арон, исто така, рече дека нивното семејство не е она што тој и Рејчел го планирале пред 12 години, кога оделе и размислувале за посвојување, „но, ах, ние сме многу благодарни за овие три мали и слатки благослови што Бог ни ги доверил. .

„Се сеќавам дека еден пријател помина низ процесот на посвојување и ми рече дека би сакал неговото семејство да изгледа како мали Обединети нации. Кога ќе го погледнам моето растечко семејство, би сакал да одам чекор подалеку и да се надевам дека сликата на нашето семејство е показател за тоа како е на Рајот“. Прекрасно е не само што Рејчел можеше да доживее бременост, туку и што семејството Халберт, кое има 7 члена, е жив приказ на она што Бог не повика да го правиме како браќа и сестри во Христа.

„Веруваме дека кога гледаме во човечки очи, гледаме во лицето на суштество создадено според Божјиот лик, во очите на личност чија душа е вечна“, рече Арон. „Иако ова е заедничка нишка за целото човештво, тоа не значи дека нашите расни разлики се ирелевантни. Различните физички карактеристики на нашето семејство ги гледаме како голем потсетник за Божјата креативна величина“.