Mомче (12) нахрани над 9.000 бездомници

12-годишниот Сајмонд Бошет не е обичен ученик во основно училиште. Иако многу од неговите соученици се занимаваат со видео игри и спорт, тој е посветен на хранење на бездомниците. Бошет, кој има само 12 години, дури основал и своја непрофитна организација за да ја изврши својата хуманитарна мисија – имал само 8 години кога го лансирал Share Hope USA, кој сака „да се залага за гладните, бездомниците и безнадежните. “”

„Почнав со ова бидејќи знаев дека има луѓе на кои треба да им помогнам и сакав да видам што можам да направам за да им помогнам“, рече Сајмонд, која сега присуствува на нејзиното седмо дело. Сонот на Бошет се родил додека поминал покрај бездомник на автопатот кој држел натпис „Ми требаат пари за да јадам, те молам помогнете“.

Инспирираното момче веднаш знаело дека мора да дејствува. „Имав пет долари во џебот и сакав да му ги дадам, но веќе ги поминавме, па му реков на татко ми „Сакам да им помогнам““, се присетува тој. И тој рече: „Па, можам да се свртам и да му дадеме пет долари. „Реков: „Не разбираш, сакам да им помогнам на сите“.

Со поддршка на неговиот татко, Сајмонд го лансираше Share Hope USA речиси веднаш. „Тој секогаш беше дарежлив, а јас само требаше да сфатам што значи тоа“, рече неговиот татко Расел. А тоа што буквално значеше е дека сака да им помогне буквално на сите.

До денес, неговиот тим нахранил преку 9.000 бездомници. „Ние носиме [храна] каде и да се бездомниците, под надвозникот, зад автопатите“, објасни Бошето. „Ние им носиме топли оброци.