Moјата жена не е толку убава како порано, лицето и остари и има полно брчки… Писмото од овај сопруг предизвика многу реакции

Некои велат дека токму тоа е суштината на љубовта, додека други се прашуваат зошто воопшто има потреба да го каже ова. А ти, што мислиш? Не можете да го фрлите мажот на кој сте му ветиле за некој помлад и поубав. Зрелите луѓе не го прават тоа… Писмото на овој човек предизвика бурни реакции.

Често сум видел луѓе кои имаат старо или болно милениче лесно го заменуваат со ново. За жал, ова им се случува на многу луѓе. Ви здосадува вашиот „истрошен“ партнер, па лесно го заменувате со подобар, помлад, поубав… Така не функционира умот на зрел и добар човек. Умот на зрела и добра личност нема да одбие домашно милениче само затоа што не е слатко како порано или затоа што има повеќе работа околу него.

Истиот принцип е и со луѓето. Тоа што твојата жена остарела, имала брчки и ја изгубила убавината не значи дека треба да најдеш замена за неа. Секогаш сетете се низ што сте поминале заедно и колку среќа, помош и љубов ви пружила во вашиот живот. Не можете само да замените некого.

Дури ни животно, а камоли човек. Мојата сопруга не е ниту убава, ниту згодна, ниту млада како порано. Нејзината кожа не е мека како порано, веќе нема затегнати мускули на млади девојки и не е толку флексибилна. Имав можност да ја изневерам со помлади и поубави жени… Но, веднаш ја прекинав секоја можност за тоа од корен. Не дозволив да ми се доближат, а ни секунда не помислив на нив. Затоа што од првиот ден од бракот со неа го кажав она што го мислам и до ден денес.

Другите можеби ја имаат целата убавина на овој свет, но никогаш нема да го имаат она што го има мојата сопруга… Историјата помина со мене… Историја на подеми, падови, плачење, хистерии, бакнување, гушкање… Поминавме се заедно, добро и лошо. Заедно остаревме и заедно ќе ја напуштиме оваа планета – како што нè направи природата.