Oва куче доаѓа на брегот и гледа во брановите веќе една година, а причината ќе ви го скрши срцето

Ова куче доаѓа на брегот и гледа во брановите повеќе од една година. Кога ќе ја откриете причината, ќе ви го скрши срцето. Џоли Меџиа е љубител на кучиња. Таа има куче дома, поради што оваа приказна и е вткаена во срцето. Отишла на плажа со семејството и забележала куче кое изгледало тажно.

Го чекал сопственикот, но …Го галев, чекајќи го неговиот сопственик, но поминаа минути и никој не дојде“, се присетува Џоли. Загрижена за неговата безбедност, таа прашала странец на плажата дали знае нешто за кучето. Излегува дека целата заедница го знае и се грижи за него. Џоли набрзо дознала зошто. Вагито го изгубил својот сопственик, кој починал додека бил на море.

Вагито доаѓа на плажа секој ден и тагува за загубата на саканиот сопственик, иако помина повеќе од една година. Заедницата верува дека отишол на риболов и имал срцев удар. Сега ова драго и скршено куче доаѓа на плажа секој ден, чекајќи го својот сопственик кој никогаш нема да дојде дома.

Ова е приказна за љубовта, лојалноста и што значи кога ќе го добиеме подарокот од најдобриот пријател на човекот. Џоли сакаше да знае дали може нешто да направи за кучето. Но, набрзо дознала дека целата заедница се грижи за Вагуит.


Заедницата му обезбедува многу гушки над целата храна што може да ја јаде, па дури и топло место за спиење.

Моментално е со жена која живее во близина на плажа. Но, секој ден оди на брегот и зјапа во брановите, тагувајќи за загубата на својот сопственик.

Кога Џоли дознала за приказната на Вагито, ѝ било скршено срце. Никој никогаш не треба да изгуби некој близок, и многу е тажно кога ќе сфатите дека крзнените пријатели како Вагуито навистина ги сакаат и им недостасуваат нивните сопственици.